Logga in

Glömt lösenordet?
Har du inget konto? Bli medlem

Inga produkter i varukorgen.

Gå till kassan
Påminnelser

Påminnelser

Mailutskick

Mail skickas ut ca 1-2 gånger/månad

Påminnelser Live

Påminnelser skickas ut 1 timme innan sändningen startar. Inför Q&A och gratisevent skickas även mail ut dagarna innan.

Observera att du som medlem alltid kommer att få viktiga mail så som uppdateringar, orderbekräftelser m.m.
Vissa inställningar kan ta upp till 24 timmar innan de aktiveras

Ställ in alla utskick

Ställ en fråga

Inskickade frågor besvaras under våra Q&A (frågestunder) som hålls för medlemmar varje månad.

*” anger obligatoriska fält

Valfritt (för eventuella svar eller kompletteringar)
Hidden
Viktigt!
Tekniska frågor och medlemsfrågor mailas direkt till info@posturalyoga.com.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

introkurs

Introduktionskursen

Gå kursen tillsammans med mig

Under 2 veckor (16-29 januari) kommer du som medlem att kunna gå kursen tillsammans med mig:

  • 2 klasser/vecka – på valfri tid och dag!
  • 2 Frågestunder (Q&A) – få min bästa tips!
  • Chatta & ställ frågor – klicka här!
OM INTRODUKTIONSKURSEN:

Under 4 klasser kommer du att får du lära känna din kropp och dina obalanser samtidigt som du får lära dig grunderna i Postural Yoga. Gör klasserna när du vill och i den takt du vill.

Tips: Läs svaren på de vanligaste frågorna – klicka här

Live-schema frågestunderna

Delta live eller när du vill som medlem.

Frågestund 1

Frågestund 2

Bonusfrågestund

Se Q&A live här

19 jan 18.30

26 jan 18.30

31 jan 18.30

Se i repris här

Gör såhär:

Se introduktionsvideon (3min) nedan och gör sedan varje klass en gång i tur och ordning. Efter introduktionskursen går du vidare till grundkursen.

Tips: Ta gärna dessa 8 foton på din hållning före och efter kursen.

Vecka 1

Klass 1 – 39 min

Släpper på stela muskler och aktiverarar hållningsmusklerna så att hållningen kan lyfta upp av sig självt. Gör klassen en gång på den tid som passar dig.

Du behöver: ett block och en vägg

Klass 2 – 35 min

Rätar upp fötterna och balansera förhållandet mellan fot, knä och höft. Det är viktigt med rätt funktion i denna kedja för alla hållningsfel. Gör klassen en gång på den tid som passar dig.

Du behöver: ett block och en vägg

Vecka 2

Klass 3 – 37 min

I klass 3 pratar vi om för mycket och för hög svank och testar övningar för det. Gör klassen en gång på den tid som passar dig.

Du behöver: Bord, stol, block och bälte

Klass 4 – 45 min

I klass 4 gör vi övningar för att stärka och balansera höfterna så att axlar och nacke kan slappna av. Gör klassen en gång på den tid som passar dig.

Du behöver: 2 block och vägg

Efter introduktionskursen

Video – detta händer nu
Gå någon av mina Grundkurser

Efter introduktionskursen rekommenderar jag någon av mina grundkurser:

Grundkurs – Original (27-50 min)
Grundkurs – Kortversion (20-27 min)
Grundkurs – Modifierad (passar även dig som inte kan stå på knä)

Ställ en fråga

Ställ en fråga till nästa frågestund

Inskickade frågor besvaras under våra Q&A (frågestunder) som hålls för medlemmar varje månad.

*” anger obligatoriska fält

Valfritt (för eventuella svar eller kompletteringar)
Hidden
Viktigt!
Tekniska frågor och medlemsfrågor mailas direkt till info@posturalyoga.com.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Chatta

Chatta med mig och övriga deltagare

Skriv gärna hej, vem du är och kommentera hur det gått när du gjort en klass. Chatten är obemannad och besvaras då och då!

Vanliga frågor

Ja, du kan göra klasserna när du vill som medlem. Antingen 1 klass/vecka eller i det tempo som passar dig (dock max 1 klass/dag).

Som medlem har du dessutom full tillgång till alla andra klasser och kurser. Du är mer än välkommen att testa andra klasser, det finns över 400 olika klasser att välja på i Videoarkivet. I Videoarkivet kan du filtrera klasserna efter din behov. Varje vecka sänder jag dessutom 2 nya klasser – dessa klasser kan du delta live på eller se när du vill i videoarkivet.

Du är mer än välkommen att testa andra klasser samtidigt som du går kursen. Som medlem har du full tillgång till alla andra klasser och kurser. Det finns över 400 olika klasser att välja på i Videoarkivet, här kan du filtrera klasser efter din behov och spara dina favoriter. Varje vecka sänder jag dessutom 2 nya klasser – dessa klasser kan du delta på live eller se när du vill från dagen efter i videoarkivet.

Förklaring:

Om du får mer ont innebär det, i de flesta fall, att du kompenserar (använder fel muskler) vilket ökar värk och stelhet.

Detta är helt normalt i början när du inte kan övningarna, speciellt om du har mycket obalanser. Oftast hittar kroppen rätt bara du ger den tid och rätt förutsättning. Ett vanligt misstag dock, som nästan alla gör, är att man tar i för hårt och gör övningarna för snabbt (vilket leder till kompensation).

Lösning:

Gör klassen ytterligare 2 gånger och fokusera på att:

  • Göra övningarna lugnt och avslappnat, i takt med andetaget.
  • Endast ta i 10% utav vad du gjorde när du fick ont – så kroppen får chans att hitta rätt.
  • Försök göra övningarna på ett sätt så du inte får mer ont.

Notera om du nu kan känna några positiva förändringar. Får du fortfarande ont? – hoppa antingen över övningen eller gå vidare till nästa klass.

Tänk på att förändringar kan visa sig på många olika sätt.

  • Sover bättre
  • Andas lättare/friare
  • Lugnare
  • Känner dig stabilare
  • Bättre hållning
  • Mer energi
  • Rör dig lättare/bättre

Lycka till!

Du kommer kunna uppleva en rad olika effekter av att träna Postural Yoga, så som:

  • Bättre hållning
  • Lätthetskänsla
  • Minskad smärta
  • Bättre sömn
  • Vaknar mindre stel
  • Andas lättare/friare
  • Lugnare
  • Starkare
  • Bättre rörlighet
  • Ökad stabilitet
  • Mer energi

Vilka effekter just du upplever av Postural Yoga beror på vilka obalanser du har i din kropp. Till en början kan effekten upplevas som kortvarig, men allt eftersom kommer effekten stanna kvar längre och längre – för att till slut bli ditt nya normaltillstånd.

Nej det måste du inte. Du kan direkt komma igång med saker som du redan har hemma. Så som böcker, lådor, skärp och kuddar. Vill du kan du köpa till något av våra startkit i vår webbutik. Här hittar du mina egna mattor, block och bälten som jag rekommenderar för Postural Yoga.

Du kommer att behöva:

  • En yogamatta (något mjukt att ligga på)
  • Ett yogablock (eller en kudde)
  • Två yogablock (två lika höga föremål, tex böcker)
  • Ett yoga strap (vanligt skärp – ej elastiskt)
  • En vägg att göra övningar mot
  • En Pall/stol
  • Ett par strumpor

Det kommer det att stå vad du behöver för att vara med på varje klass.

Matta
1-2 block
Bälte
Vägg
Stol/pall
Strumpor

Medlemskapet fortsätter automatiskt tills du väljer att säga upp det. Månadskostnaden dras automatiskt samma datum varje månad.

Vi har varken bindningstider eller uppsägningstider och du kan enkelt säga upp ditt medlemskap när du vill via mitt konto. Här kan du också se när din nästa dragning är, ställa in påminnelser och skriva ut kvitton.

Iphone:
Har du iPhone så kan du använda Screen mirror via Chromecast men det finns ingen symbol för casting i själva spelaren.
Har du iPhone och Airplay däremot kan du direkt ansluta våra videos via Airplay symbolen i varje video.

Android:
Har du Android kan du ansluta direkt till Chromecast via en liten symbol som ser ut som en tv-skärm någonstans i videon eller i meny, det ser olika ut beroende på vilken enhet/webbläsare du använder. Tryck på symbolen för att se en lista över Chromecast-enheter i ditt nätverk.

Absolut, du både kan och bör kombinera Postural Yoga med allt annat som får dig att må bra. En kombination kan ofta ge bättre resultat än att bara göra Postural Yoga eller bara göra sjukgymnastik eller massage till exempel. Det viktigaste är att du hitta dina pusselbitar som du känner förbättring och mår bra av, för tillsammans ger det dig den bästa läkningen.

Får du däremot ont under tiden eller inom 2 dagar som du tränar rekommenderar jag att du först börja med Postural Yoga så kroppen får chans att lära sig jobba korrekt i all annan träning/rörelse. Avvakta med din träning och testa igen om några veckor. Så länge du känner smärta av en övning/träningsform så kommer smärtan att motverkar effekten av Postural Yoga, då smärta stänger av hållningssystemet.

Postural Yoga är en träningsform som skapades 2015 av Rebecca Reis. Träningsformen har vuxit fram bland annat från Postural Terapi/träning, NeuroKinetic Therapy, Kinesiologi och Yoga men även av andra läror. Läs mer här

Under alla 3 trimestrarna är faktiskt det allra viktigaste att du lyssnar på din kropp och att du inte gör något som skapar obehag eller smärta (både under tiden du gör en övning och inom 3 dagar efter). Utöver att stärka hållningsmusklerna är det generellt bra att jobba på andning, buktrycket, stärka in och utsida höft, säte och bål (core). Jag kan även rekommendera dig att inte gå för långt ut i dina leders ytterlägen (både i höfter och övriga kroppen) eftersom du är milt hypyermobil (överrörlig). Det är viktigt att du, i alla övningar och stretcher, känner att du jobbar med musklerna och inte hänger i dina lederna.

Generellt, under den första trimastern (upp till vecka 14), kan de flesta göra Postural Yoga klasser som vanligt utan några modifieringar. Nu (och även innan graviditet) är det perfekt att börja balansera och stärka kroppen inför resten av graviditeten men också så att du kan återhämta dig bättre efter förlossningen. Alla övningar i Static Back är extra bra i början av graviditeten och så länge det känns bra att ligga på rygg (ex Static Back – Abdominal ContractionsStatic Back – Knee Pillow SqueezesStatic Back – Abductor PressesStatic Back – Arm Presses High 3p etc).

Under 2a och 3e trimestern (efter vecka 14) kommer vissa rörelser, ex ligga på mage eller på rygg, bli svårare och då kan du antingen behöva modifiera vissa övningar (till exempel kan du göra sittande kuddtryck istället för liggande) eller helt byta ut en övning mot en annan övning som du vet att just du gillar och mår bra av (börja skriva ner/spara övningar som du mår bra av redan nu). Du kan dessutom filtrera bort klasser som innehåller ryggliggande och/eller magliggande övningar i videoarkivet.

Under 3e trimastern kan det vara svårt att göra hela klasser. Du kommer mer och mer att få fokusera på de övningar som just du mår bra och att göra dessa övningar ofta. Många brukar gilla AirbenchGravity Squat och att släppa på kompensationer/stelheter som ofta blir i och med en graviditet (ex Runner’s Stretch – At WallChair Quad Stretch – Wallbröststretch mm). Generellt blir det nu mer sittande, stående och knästående övningar.

Detta är endast generella guidelinjer. Om du är minsta osäker över en övning ska du prata med din läkare/barnmorska vad de rekommenderar just dig.

Det finns många myter vad gäller gravid-träning men det finns faktiskt bara 3 saker som vi vet med säkerhet att gravida bör undvika vad gäller träning (enligt forskning):

  1. Dyka på djup med syrgastuber
  2. Träning på väldigt hög höjd, tryckförändring
  3. Träning som innebär risk för slag och sparkar

Utöver detta gäller som sagt att lyssna på din kropp och att aldrig göra en övning som skapar obehag eller smärta.