Bli medlem

Välj månads- eller årsmedlemskap och få direkt tillgång till alla klasser och funktioner. Du kan ändra eller avsluta ditt medlemskap när du vill.

Detta ingår

  • Introduktionskurs
  • 2 nya klasser/vecka
  • 350+ klasser (5-60min)
  • Månadens korta - för dig med lite tid
  • Välj klass efter problemområde
  • Spara dina favoriter
  • Använd friskvårdsbidrag
  • 10% rabatt i webbshoppen

Logga in

Glömt lösenordet?
Har du inget konto? Bli medlem

Glömt lösenord

Om du glömt bort ditt lösenord, ange din e-postadress nedan och klicka på "Återställ lösenord" så kommer en återställningslänk att skickas till dig.

Har du inget konto? Bli medlem

Inga produkter i varukorgen.

Gå till kassan
Påminnelser
.

Ställ en fråga

Inskickade frågor besvaras under våra Q&A (frågor och svar) som hålls för medlemmar en gång varje månad.

*” anger obligatoriska fält

Valfritt (för eventuella svar eller kompletteringar)
Hidden
Viktigt!
Tekniska frågor och medlemsfrågor ställs inte här utan mailas direkt till info@posturalyoga.se.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Få full tillgång

Bli betalande medlem och få obegränsad tillgång till alla videor och funktioner!

Bli medlem

Redan medlem? Logga in

Favorit i repris – Skakpass

· 47 min

VIKTIGT!

Mår du dålig, har ångest, depression eller PTSD ska du inte göra skakningarna utan en terapeuts närvaro då de kan framkalla starka känslor.

Det finns två olika sorters skakningar.

De första skakningarna är när vi aktiverar och tröttar ut musklerna så att de börjar skaka (knän ut och fötterna ihop). Dessa skakningar är till för att kicka i gång de andra, mer läkande, skakningarna (för vissa vibrerar eller pirra det istället för skakar) som kommer när du placerar fotsulorna i marken och slappnar av. De är dessa, med fötterna i marken, som vi strävar efter. I början brukar det skaka mer när vi aktiverar musklerna men med tid så kommer kroppen också att kunna skaka när du slappnar av. Det är bättre med små, stillsamma skakningar i avslappnat läge (fötterna i marken) än stora och intensiva i aktiverat läge (knäna ut och fötterna ihop).

Första 2 veckorna 
De första två veckorna rekommenderar jag att du som mest gör 3 skakpass per vecka och i max 15 min per gång (i sista positionen) med minst en paus på 20-60 sek (sträcker ut benen raklånga eller fäller ut knäna).

Fortsättning

Känns allt bra efter dina två första veckor (mer energi, gladare, sover bättre etc) så kan du (om du vill) öka tiden du skakar med 5 minuter/tillfälle eller gå upp en dag till/vecka. Tänk på att inte göra båda ökningarna på en gång och att vänta minst en vecka innan du gör din nästa ökning.

Om du upplever jobbiga symptom (känslor/smärta/ömhet/trötthet) som är värre än innan och som håller i sig flera dagar så betyder det att du gjort lite för mycket. Då vill jag att du reducera tiden igen, antingen genom att minska tiden du skakar eller antalet tillfällen du skakar per vecka.

Under sessionen:

Det är viktigt att du övar på självreglering och tar pauser, i denna klass går vi igenom detta. Att du inte går över din 7a på en skala från 1 till 10 vare sig fysiskt eller emotionellt. Både i övningarna innan skakningarna då vi laddar musklerna och i den mer vilsamma parallell-positionen (fötterna i marken) där musklernas överspänning laddas ur. Detta så att kroppen ska hinna integrera och att du inte riskerar att känna dig mer stressad/överväldigad. Om du upplever obehag vill jag att du saktar ner processen och tar en paus. Om inte obehaget ger med sig vill jag att du avbryter processen.

Stödord för självreglering:

Grönt ljus (1-4): Lugn, till freds, avslappnad, närvarande och nyfiken.

Sakta ner (4-6): Nervös, ledsen, frustrerad, skuld, orolig, irriterad, otålig, trött

Avbryt (7-10): Panik, smärta, vrede, ilska, rädsla, utmattad

Fysiskt stanna på en 6-7 (när du känner värme, lätt aktivering). Du har gått för långt om du känner att det bränner om du får mjölksyra eller får ont.

Kom ihåg att du kan gå upp snabbare till parallell-position från fjärilens position om du redan kommit igång med skakningarna.

Släpp stelheter och spänningar i kroppen med denna favorit i repris från 20220308. Har du aldrig skakat förut är detta dessutom en jätte bra klass att starta med. Klassen är extra bra för dig som är kobent, har problem med ländryggen och eller har stela höfter, baklår eller vader. Vill du inte göra skakningarna på slutet så är klassen 30 min.

Fokusområde

, ,

Utrustning

Ett blockMattaStol